מונית מבוטחת = מונית בטוחה
עולם ביטוחי הרכב מוצף בחברות רבות, המציעות מיני עיסקאות ביטוח רכב לנהגים, לכל סוגי הביטוחים הדרושים, כולל ביטוח מקיף וצד ג'. בעל רכב פרטי יכול לקבל עשרות הצעות ביטוח רכב ולבחור את זו המצתאימה לו ביותר. אבל מה דינן של מוניות? האם מונית חייבת באותם הביטוחים? האם תנאי הפוליסה זהים? האם העלויות דומות? ובכן – כן, לא ולא.
עלות פוליסת ביטוח למונית גבוהה בהרבה מזו של רכב פרטי וזאת מכמה סיבות: בטיחות, ביטחון, תדירות, בלאי, שעות עבודה, מרחקי נסיעה, הסעת נוסעים עבור תשלום.
פוליסת ביטוח רכב מחושבת לפי כמה פרמטרים, ועלותה משתנה בהתאם להם, כך שרכב הנחשב לבעל סיכון גבוה יותר, יידרש לשלם סכום גבוה יותר עבור הביטוח. נהג מונית מעביר שעות רבות על כבישי הארץ, בערים ומחוצה להן ולכן, גם אם יהיה הנהג הזהיר ביותר בעולם, סטטיסטית יש לו יותר סיכויים להיות מעורב בתאונה. גם העובדה שהוא נוהג זמן כה רב באופן רצוף, עשויה לתרום למידת העייפות וחוסר הריכוז שלו על הכביש.
בנוסף, מוניות נוסעות מספר גבוה ביותר של קילומטרים והבלאי שלהן מהיר יותר מאשר של רכבים המשמשים לצרכים פרטיים. עובדה זו גם מייקרת את הביטוח רכב, מכיוון שהרכב יהיה מועד יותר לתקלות ולצורך בחלפים. לכל אלה, נוסף נושא הביטחון, שכן נהגי מוניות חשופים יותר לפגיעות מטעמים פליליים מכיוון שהם נושאים עימם סכומי כסף גדולים במזומן ולא אחת אנו שומעים על נהג מונית שנפגע קשות ואף נרצח בעת שוד ומטעמים לאומניים, שכן לעתים הם מגיעים עם רכבם למקומות מרוחקים, בעקבות קריאה ואין לדעת מי הנוסעים הממתינים להם ומה כוונתם.
ביטוח החובה, כידוע, מכסה פגעי גוף שעשויים להיגרם לנהג, לנוסעים עימו ולנפגעים בתאונה בה מעורב רכבו. אבל דווקא מוניות, המועדות יותר לגניבה ונזקים שונים, כדאי להן להיות מבוטחות גם בביטוח מקיף, המכסה כל נזק שעשוי להיגרם לרכב, כולל בזמן ניסיון גניבה.
על אף כל הנאמר לעיל, בסופו של דבר, גם ביטוח מוניות - כמו כל ביטוח אחר - פתוח למשא ומתן. כדאי לדעת שישנם סוכני ביטוח המתמחים בביטוחי רכב למוניות וגם חברות ביטוח המתמחות בנושא. לפיכך, כאשר נהג מונית בא לבטח את ריכבו, כדאי לו לעשות סקר שווקים רציני, שכן החיסכון יכול לבוא לידי ביטוי במאות שקלים, אם לא יותר.